Koeienkaas

Remeker

De rauwmelkse kaas van Remeker wordt gemaakt op boerderij De Groote Voort in Lunteren. De biologische kaas heeft een laag zoutgehalte en is gemaakt van melk van eigen Jersey-koeien. Die koeien genieten heerlijk van grasklaverweiden met beperkte aanvullingen.

De Hooilanden

Biologische melkveehouderij en zorgboerderij De Hooilanden ligt in het Binnenveld van Bennekom. Met natuurinclusieve landbouw dragen ze een steentje bij aan een groenere voedselketen. Bij De Gieterij koop je kaas en vlees van dit mooie bedrijf.

Geitenkaas

De Groote Stroe

Geitenboerderij De Groote Stroe maakt lekkere biologische boerenkazen met een elegante naam: Stroese Dame. De boerderij staat in Stroe, op de grens van de Veluwe en de Gelderse Vallei. De melkgeiten staan bijna jaarrond buiten op gras-klaver weiden.

De Wolverlei

De Wolverlei in Rhenen maakt heerlijke, zachte, biologische geitenkaas van de melk van biologische geitenboerderij ’t Ketelbos. De kaasjes worden al sinds 1988 gemaakt volgens beproefde Franse receptuur van gepasteuriseerde geitenmelk.

Schapenkaas

De Zeekraal

Bij De Zeekraal in Oosterend (Terschelling) lopen melkschapen het jaarrond in kruidenrijke percelen. De Gieterij verkoopt hun lekkerste biologische harde schapenkaas