Floor en Linde (Foto by Evita Lahij)

Linde

‘Samen creatief bezig zijn en ondertussen een bijdrage leveren aan een groenere wereld; ik vind het heel tof dat deze dingen samen komen in De Gieterij. Ik heb biologische landbouw gestudeerd aan de Universiteit van Wageningen, en raakte daar geboeid door de misstanden in de voedselketen en door de vele mooie initiatieven die gaande zijn rondom gezond voedsel. Volgens mij is een van de oplossingen voor een groenere wereld met een eerlijke economie: de voedselketen zo kort mogelijk houden, en zo veel mogelijk direct zaken doen met andere plaatselijke en duurzame ondernemers.’

Floor

In De Gieterij werken is pionieren; we ontwikkelen een nieuw concept. Het blijft steeds een onderzoek en er zijn altijd vragen. Past een product in ons assortiment? Is het lokaal? Is het duurzaam? Kunnen wij het plasticvrij en in bulk inkopen, hoe kunnen we het aanbieden aan de klant?

Ik vind het leuk om me met deze vragen bezig te houden en ondertussen samen met Linde te zorgen dat de winkel een mooie en sfeervolle plek is. Dat er tijd is voor een praatje met onze leuke klanten terwijl de potten en flessen worden gevuld.

Als winkel zijn we lid van de plaatselijke vereniging StreekWaar. Samen met de andere leden maken we van de omgeving van Wageningen en Ede een sterk en duurzaam voedselnetwerk. Samen zorgen we voor gezond eten op jouw bord, waar iedereen een eerlijke prijs voor krijgt. Check voor meer info en wie de leden zijn op www.streekwaar.nl.

StreekWaar - lekker duurzaam van hei tot klei